Ett glas kall öl är trevligt på sommaren

Knappar texter framför laptopen och börjar bli trött i ögonen. Funderar på om jag kanske behöver skaffa glasögon? Har haft lite problem med synen senaste året. Läste att det nu finns rumsprogressiva glasögon, jag tror det är något liknande som terminalglasögon. Terminalglasögon för tankarna till gamla stora stationära datorer med en person bakom skärmen som har gigantiska glasögon. Rumsprogressiva glasögon är anpassade för arbete vid en dator. Jag tror att dessa glasögon är mindre lämpliga vid bilkörning, då de har en sämre skärpa på längre avstånd.

Vad kostar det att skaffa sig ett par nya glasögon idag? Du kan nog komma undan med ett par tusenlappar om du har tur och inte väljer bland de dyrare märkena.

Vill du helt slippa glasögon kan ögonlaser vara ett alternativ. Ögonlaser är metod som används för att förbättra synfel. Själva operationen innebär att en del av hornhinnan poleras. Det finns risker med ögonlaser men också fördelar som att du efter operationen slipper bära glasögon.

Vore trevligt med ett par glasögon som även fungerar som solglasögon. Ser att det finns ett par företag som erbjuder solglasögon med styrka som automatiskt får ett mörkare glas när det blir ljust i rummet.

Dags för en rast. Blir en promenad på 4 kilometer och därefter en god glass i solen. Finns flera sorters glass som är goda. Min personliga favorit är GB glass bigpack. Tror att glasspaketet är på 2 liter och att du kan välja mellan smakerna choklad, vanilj samt en blandning av 3 olika smaker.

Förutom glass så är det gott med en kall öl på sommaren. Får man chansen att dricka kall öl vid havet så är det en favorit. En kylväska är praktisk när du vill ta med dig ett par öl att dricka på stranden. Till ölen är det gott med jordnötter eller chips.