Sömn är viktigt, även för hunden

Att sova vet förmodligen alla att det är viktigt för oss människor, utan sömn fungerar vi inte som vanligt, Det samma gäller djur, som exempelvis hundar och katter som båda behöver många timmars sömn under dygnets 24 timmar. Ju yngre djuret är desto mer sömn behöver det, precis som det är för oss människor.

För att kunna sova skönt behöver man en säng eller soffa som avlastar kroppen tillräckligt, men samtidigt inte är för mjuk då detta kan göra att det är jobbigt att sova i den. Man bör inte ha för många kuddar då detta kan leda till stel nacke som i sin tur kan leda till huvudvärk. Max 3-4 kuddar är vad man ha och ligga på. Beroende på hur stor sängen är kan det få plats med fler, men man bör ändå bara hålla sig till max 4 stycken. Se också till att täcket som man ligger under inte är för tjockt eller för tunt, är det för tjockt kan man inte somna eftersom man då ligger och svettas. Är det istället för tunt ligger man och fryser hela natten, vilket återigen gör att man inte kan somna.

Återigen är detta sant för djuren i våra liv. Det är därför man ska köpa en hundsäng (eller kattsäng) som är som gjord för djuret, då vet man att djuret trivs och kan sova riktigt skönt. Ifall man är ute efter en människosäng bör man kolla affärer som Jysk, Sova och Ikea. I vissa butiker kan man få specialbeställda sängar gjorda till en. Dessa är bra ifall man har något fysiskt handikapp som gör det svårt att ligga i eller ta sig upp från en vanlig säng. Är man ute efter en hundsäng bör man besöka www.biabed.com. Det finns en rad olika bäddar för hundar och beroende på ras och storlek måste man välja specialgjorda bäddar.

Vare sig man beställer en säng till sig själv eller till husdjuret så kommer det innebära mer och skönare sömn.