Se till att använda glidmedel vid samlag

Vid samlag är det alltid bra att tänka på att göra det så bekvämligt som möjligt, då kan båda partnerna njuta. En sak som garanterar en bekvämlig och framförallt njutbar natt är glidmedel. Glidmedel fungerar som smörjmedel och gör det lättare för mannens penis att äntra kvinnans vagina. Utan glidmedel kan det vara obehagligt och skava under samlaget, se därför till att alltid använda det.

Det finns en rad olika sorters glidmedel. En del ger en värmande effekt vid det område som blivit smörjt, detta kan för vissa öka njutningen ännu mer.  Vissa kommer smaksatta med smaker som jordgubb och körsbär, dessa glidmedel ger samlaget en extra dimension och gillas av de partners som ofta får utföra fellatio. Glidmedel finns i två varianter, vattenbaserat och silikonbaserat. Vilken av dessa man ska använda beror på hur och vart man ska ha sex. Är det i duschen, badet, havet eller någon annanstans där det förekommer mycket väta ska man använda silikon. Har man tänkt att ha på sig kondom under samlaget ska man helst använda vattenbaserat.

Det vattenbaserade absorberas av kroppen så det är viktigt att man tänker på att fylla på med jämna mellanrum, för att undvika obehag. Silikon och andra sidan finns kvar länge på kroppen och måste tvättas bort med tvål och vatten.

Vilken sort eller variant man än väljer bestämmer man bäst själv, det skadar (oftast) aldrig att testa nya glidmedel eller nya smaker på glidmedel (om smaksatt glidmedel är något som är populärt i sänghalmen). Har man dock hittat en sort och variant som fungerar och båda tycker är helt underbar, fortsätt använda denna. För er som tvekar på att införskaffa glidmedel för att ni är oroliga över att medlet ska passera bäst före datumet kan istället för att köpa en stor förpackning, köpa små engångsförpackningar. Då vet ni med säkerhet att medlet inte står och blir gammalt.