Promenera för bättre hälsa, själv har jag köpt fiskekläder

Att promenera är något som verkligen är bra för hälsan, och är en motionsform som är tillgänglig för de flesta då det inte kräver någon specifik utrustning eller att man från början är vältränad. De allra flesta kan ju gå, och då kan man börja i små steg för att sedan utöka promenaderna.

Själva har jag köpt fiskekläder

Själv har jag lagt några tusen på tuffa fiskekläder för att ge mig motivationen att ge mig ut och gå. Jag tänker att jag måste få valuta för pengar jag lagt, och samtidigt så älskar jag ju att fiska! Det ger mig ro i kroppen att ge mig ut i terrängen och bara lyssna på suset i träden och fåglarna som kvittrar och sedan fiskar jag nån timme, om jag får något eller ej spelar ingen större roll, det viktiga är att komma ut i naturen. För mig funkar det bra både för kropp och själ!

Rent medicinskt så används flera av kroppens muskelgrupper när går, först och främst vad-, lår-, mag- och ryggmuskulatur. Men även skuldror och överarmsmuskler ges aktivitet när du vandrar, armarna svänger ju helt naturligt för att du ska kunna hålla balansen, detta ger än mer effekt om du ger dig ut i naturen som jag gör då vandring i terräng kräver mer av balanssinnet. Dessa muskelgrupper består av stora, starka och uthålliga muskelfibrer som är byggda för att hålla kroppen upprätt och i rörelse hela dagen. Musklerna får stimulans och mår bra av denna typ av aktivitet – då håller de sig i form, men de håller sig även smidiga och bevarar sin elasticitet och styrka.

Även din kondition förbättras av mycket vandring, även om du ska inte förvänta dig att få mycket bättre kondition av att gå. Dock håller det igång cirkulationen i kroppen. Du kan även ta till stavar för öka på effekten än mer, eller göra som jag och börja fiska och då få bära på utrustning osv. Mina fiskekläder köpte jag på Jägarliv, till mycket bra pris för övrigt. Jag kan stark rekommendera denna webshop!