Kristaller & stenar

Jag har en väninna som har fastnat helt för yoga och meditation och hon går helt upp i allt kring detta. Därtill även användandet av kristaller. Därför tänkte jag kika lite mer på vad det är för speciellt med dessa stenar som många verkar gilla. Det jag har snappat upp hittills är att energierna från halvädelstenar och kristaller bland annat kan hjälpa oss med:

 • Att bryta negativa tankemönster
 • Skydda oss mot negativa energier
 • Stärka vår andliga utveckling
 • Bota sömnsvårigheter
 • Ge oss lugn och harmoni
 • Stärka vår personliga utveckling
 • Skydda oss mot olika typer av strålning
 • Hjälpa oss att balansera våra chakran
 • Hjälp vid healing och meditation
 • Omvandla dålig energi till bra energi
 • Ge oss mer energi och självförtroende
 • Massa fler positiva saker

Använda kristallerna

Det kan vara olika hur man använder sig av de olika stenarna och kristallerna. Detta beror säkert på vad det är för effekt man vill uppnå, har inte nosat så mycket på detta ännu. Men du kan bära din sten tejpad på kroppen, i ett band runt halsen, ha stenen i fickan, hålla i när du mediterar. Du kan också ha den framme som en vacker prydnad som gör nytta för alla levande ting som vistats i dess närhet. Fantasin är oändlig!

Giftiga stenar & kristaller

Att tänka på är att vissa av dessa kristaller och stenar inte tål vatten på grund av vissa ämnen som finns i stenen. Du bör då inte ha dessa nära din hud då svett, fukt och värme från huden kan utsöndra de giftiga ämnena.  Som du kanske förstår ska inte dessa kristaller heller användas som drickessens då vattnet kan bli giftigt.

Det går bra att använda flera stenar samtidigt men tänk på att dessa kan motarbeta varandra så du bör läsa på lite innan om varje sten. När du använder dig av kristallerna så ”tar du emot energi på vänster sida och sänder sedan ut på höger”.

Läs på om olika kristaller och välj därefter din sten med hjälp av din känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: jx7