Att köpa glasögon på nätet

Idag går det utmärkt att köpa glasögon på nätet. Många tvekar eftersom man inte kan prova bågarna innan köpet. I de flesta fall finns det bra måttabeller så att man kan mäta vilken båge som kan passa. I vissa fall finns det möjlighet att ladda upp en bild på sig själv och prova bågarna för att se hur de passar ens ansiktsform etc.

Fördelen med att köpa glasögon på nätet är att de oftast är mycket billigare än om du skulle gå till optikern. Om det gäller ett par specialslipade glasögon måste du ha ett aktuellt recept som du kan få när du besöker en fysisk optiker. En synundersökning varierar mycket i pris, men du ska alltid kunna få ditt recept även om du inte köper glasögonen i den butiken.

Läsglasögon

Läsglasögon är det man oftast köper på nätet. Det är inte lika viktigt att dessa glasögon passar exakt eftersom man oftast inte har dem på sig så långa stunder i taget. Om du inte har något brytningsfel går det utmärkt att köpa dessa glasögon på nätet. Men om du har brytningsfel måste du ha läsglas som är specialslipade för detta.

Läsglasögon som inte är specialslipade är ofta väldigt billiga. Köper man dem i ett lågprisvaruhus kostar de inte många kronor. Men som alltid går kvalitet och pris hand i hand, så jag skulle rekommendera att du lägger några kronor extra för att få ett par kvalitetsglas.

Vanliga glasögon

Vanliga glasögon som är gjorda efter ditt eget recept går också att beställa på nätet. Men då får man oftast ta hem flera bågar innan glasögonen görs så att man ser att det blir rätt.

Det finns också minusglasögon (glasögon för närsynta) som kan fås med standardslipning. Men detta är inget jag rekommenderar eftersom man ofta har lite olika synskärpa på sina ögon och då kan det bli jobbigt när glasögonen inte är skräddarsydda direkt för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: sh5